Til alle i familien
Prisgaranti
Fri fragt
Hjemmelevering

Tapeter easy-up

Kært barn har mange navne: easy-up tapet, quick-up, ikke-vævede, put-easy, smart-tapet. Næsten alle nydesignede tapeter i dag er trykt på ikke-vævede materialer, også kaldet nemme tapeter. Det betyder, at du limer direkte på væggen i stedet for på bagsiden af ​​tapeter og lægger tapet-stykkerne kant-til-kant på væggen i stedet for med overlapning.

Fordelen ved et tapet easy-up

Mange mennesker, der tapetserer for første gang, finder det lettere og mindre klæbrigt end traditionelle papirtapeter, hvis de bruger easy-up tapeter. Et tapet med easy-up er der også fagfolk som sætter pris på. De forstår fordelene ved denne slags nemme tapeter. Da tapetet er placeret kant til kant, behøver du ikke tænke så meget over mønstertilpasningen. Det er muligt at se direkte med det blotte øje, om alt er rigtigt opstillet, så alting kommer til at sidde som det skal uden problemer. Generelt er tapeter med easy-up også mere holdbare end papirtapeter, fordi selve tapetet ikke bliver vådt eller gennemblødt af lim direkte i længere tid, mens alt gøres klar. Du kan derfor bruge et såkaldt tapetværktøj eller tapetskraber til at stryge, fjerne bobler og få tapetet fast i hjørnerne uden at risikere, at tapetet går i stykker.

Tips til brug af easy-up tapeter

Som altid når du sætter tapet op, er det vigtigt at stryge tapetet omhyggeligt fast på væggen og undgå luftbobler. Når du lægger tapet med easy-up kvalitet kant til kant, er der heller ikke brug for overlapning af kanter - så vær omhyggelig med at få dem så tæt på hinanden som muligt! Ingen ønsker et hul mellem to tapeter eller en kant, der overlapper hinanden og stikker ud, fordi mønsteret ikke passer sammen længere. Den absolut bedste måde at undgå dette på er altid at udføre arbejdet i dagslys. Selv meget små overlapninger bliver synlige, når lyset kommer fra siden. Al overskydende lim, der tilfældigvis ender på forsiden af ​​tapetet eller kommer op i samlingerne, når du stryger hen over tapetet, skal tørres væk med det samme. Gnid ikke, brug i stedet en ren svamp og vand.

Easy-up tapeter i høj kvalitet

Nogle meget kendte tapeter fra legendariske mærker er papirtapeter. Hovedårsagen til dette er, at mønstrene, som måske er tegnet for mere end 100 år siden, er tilpasset papirtapeternes egenskaber og lavet til at skulle overlappe, for eksempel. Dette gælder også for mange andre rekonstruktioner af ældre tapet. I dag er de fleste tapeter fra selv de mest avancerede mærker dog easy-up tapeter, og generelt er der ingen forskel i kvalitet eller pris, afhængigt af om et tapet er papirtapet eller tapet med easy-up funktion. Det gælder kun særlige designs.